Rårörda plommon med vanilj på yoghurtbowl

20 m
4 - 6
Från Nyhetsmorgon

Plommon + yoghurt = bäst. Rårörda plommon dessutom. Enkelt och du sparar alla fina vitaminer när du inte hettar upp plommonet. Prova även på vaniljglass eller i smoothie!

Alternativ: Byt ut plommon mot bär eller annan frukt, byt ut honung mot annat sötningsmedel.

6 oktober 2015
Visa mer
20 m
4 - 6

Du behöver

  • 10 plommon
  • 2 msk honung
  • 0,5 färsk vaniljstång

Yoghurtbowl

  • valfri yoghurt
  • granola eller müsli
  • sesamfrön
  • solrosfrön
  • kokoschips
  • valnötter eller hasselnötter
  • mynta
  • lite honung

Gör så här

  1. Dra med en kniv längs vaniljstången för att få ut fröna.
  2. Hacka plommonen i småbitar.
  3. Rör ihop, plommon, vanilj och honung. Låt stå i ungefär 15 minuter. Rör då och då.
  4. Servera i en yoghurtbowl med granola, fröer, nötter, honung och mynta!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept