Rårakor med fläsk

Rårakor med fläsk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rårakor med fläsk

5 ingredienser

Gör en cirkel av båda händernas tummar och pekfingrar. Där har du det klassiska måttet på hur stor rårakan ska vara.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg potatis
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning

Till servering:

  • 600 g rimmat sidfläsk
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen. Smaksätt med lite salt. Stek fläsket knaprigt, snabbt i riktigt het panna. Ta lite smör eller några droppar olja i pannan så att fläsket inte bränns vid. Håll det varmt.
  2. Sänk till måttlig värme. Klicka ut den rivna potatisen och platta till den. Stek dem i fläskflottet och lite smör tills rårakorna blir frasiga i kanten.
  3. Vänd försiktigt med bred stekspade och stek på andra sidan. Servera rårakorna genast med fläsket och lingon.