Råraka på rotfrukter med mandel och löjrom

koket.se
Råraka på rotfrukter med mandel och löjrom
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Råraka på rotfrukter med mandel och löjrom

10 ingredienser

30 m

Frasiga rårakor gjorda på morot, potatis och mandel. Toppas lyxigt med två sorters lök, löjrom och crème fraiche.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 5 potatisar, skalade
  • 3 morötter
  • 1 dl sötmandel, skivad
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • löjrom
  • crème fraîche
  • citron
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Riv potatis och morötter. Lägg potatisen i ett durkslag, salta och låt ligga och dra ur vätska i några minuter. Skiva mandeln på längden. Blanda ihop allt i en skål.
  2. Finhacka rödlök och gräslök.
  3. Stek rårakorna på hög värme i olja och smör.
  4. Lägg upp dem på tallrik och servera med löjrom, crème fraiche, rödlök, gräslök och citron.