Råraka med sikrom

Råraka med sikrom
Foto: TV4

Rårakor är ju vanlig husmanskost, och sikrommen ger den ett extra lyft. Kombinationen potatis, sikrom, gräddfil och lök är så sagolikt fin. Försök bara inte göra rårakor på färskpotatis, då håller de dåligt ihop. Gott som lunch, kvällsrätt eller som matig förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g sikrom (eller rom från löja, lax eller stenbit)
  • 8 medelstora råa skalade potatisar
  • margarin till stekning
  • 4 dillvippor
  • 1 citron
  • 2,5 dl gräddfil
  • 2 hackade rödlökar

Gör så här

  1. Riv potatisen grovt till en smet. Förvärm stekpannan, lägg i en rejäl klick margarin och låt den bli gyllenbrun. Forma en bulle av 1/4 av smeten, lägg den i pannan och platta ut den med stekspaden.
  2. Stek ca 3 minuter på varje sida i ganska hög värme tills rakan är gyllenbrun och lite frasig.
  3. Lägg rakan på hushållspapper så att fettet rinner av. Stek de andra tre på samma sätt. Lägg en råraka på varje tallrik. Garnera med en dillkvist och en citronklyfta. Servera genast med gräddfil och hackad rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept