Råraka med musslor och rom

Råraka med musslor och rom
Foto: TV4

Snabbt för ensamätaren. Stek en råraka av riven potatis och lök och servera med en liten klick matlagningsyoghurt samt musslor på burk, rödlök och rom. Du kan också pröva ansjovisfiléer och rödlök. Gröna sallatsblad passar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 mellanstora potatisar
  • 1 klyfta gul lök
  • 0,5 tsk sellerisalt
  • 0,5 msk neutral olja
  • 1 liten burk musslor
  • 0,5 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 röd lök
  • 1 citronklyfta
  • sallad
  • 4 msk rom

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv den. Finhacka löken. Blanda potatis och lök med sellerisalt.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Krama ur potatis- och lökblandningen med handen. Platta ut smeten till några små plättar.
  3. Stek på medelvärme till vacker färg och frasig knaprighet. Klicka på yoghurt och lägg på rödlök. Toppa med musslor, rom och citron. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept