I samarbete med Scan

Rapsgris bacon- och lökpaj med spenatsallad

60 m
4 - 6
Rapsgris bacon- och lökpaj med spenatsallad
60 m
4 - 6

Du behöver

Paj

  • 2 pkt Scan rapsgris bacon
  • 4 msk smör
  • 2 lökar, klyftade
  • 4 potatisar, tunt klyftade
  • salt och peppar
  • 1 rulle smördeg
  • några kvistar färsk timjan
  • 1,5 tsk Colemans senapspulver
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg

Spenatsallad

  • 65 g babyspenat
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 0,5 dl valnötter, rostade
  • olja
  • vinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek baconskivorna. Lyft ur och lägg på hushållspapper. Stek sedan lök och potatis gyllenbruna i lite extra smör. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rulla ut smördegen i en ugnsfast form. Lägg i bacon, lök och potatis. Toppa med timjankvistarna. Grädda i ugn i 10 minuter.
  4. Vispa ihop mjöl, senapspulver, mjölk och ägg. Smaka av med salt och peppar. Ta ut formen och slå på äggmassan.
  5. Sänk värmen till 175 grader och grädda i ytterligare 35-40 minuter.
  6. Vänd ihop spenat, lök och valnötter. Servera med olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Servera tillsammans med pajen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept