Randiga rulltårtsbakelser

8 bitar
Randiga rulltårtsbakelser
Foto: Pernilla Thelaus

Röd- och svartrandiga rulltårtsbakelser med hallon, lakrits och lemon curd.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

12 maj 2016
Visa mer
8 bitar

Du behöver

Rulltårta

  • 8 äggulor
  • 1,25 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 äggvitor
  • 2 tsk bakpulver
  • knappt 1 dl vetemjöl
  • 4 msk potatismjöl
  • lakritsarom
  • svart karamellfärg
  • röd karamellfärg

Fyllning

  • 4 dl grädde, vispad
  • 0,5 dl mascarpone
  • 1,5 dl lemon curd

Servering

  • färska hallon
  • citronmeliss
  • vispad grädde
  • salmiak (tablettask)

Gör så här

  1. Rulltårta
    Vispa äggvitorna tillsammans med salt, vaniljsocker och hälften av sockret. Rör ner gulorna.
  2. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ner i äggblandningen.
  3. Ta en tredjedel av smeten och färgsätt hälften svart och hälften rött. I den svarta tillsätt max 0,5 tsk lakritsarom. Häll över färgad smet i en eller två spritspåsar med tyllar.
  4. Spritsa ut färgad smet diagonalt på plåten i ränder. Spritsa ut resten av smeten däremellan.
  5. Grädda i 200 grader ca 10 min.
  6. Sockra över den varma kakan. Lägg ett bakplåtspapper över och vänd upp kakan. Drag av papperet som kakan gräddats på. Låt kallna under fuktat smörpapper eller bakduk.
  7. Fyllning
    Vispa grädden. Vänd ner mascarpone och lemoncurd. Bred fyllningen på den kallnade kakan. Rulla ihop.
  8. Servering
    Skär rulltårtan i åtta bitar. Dekorera med spritsad fyllning alternativt grädde, färska bär resp salmiak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept