Ramslökssoppa

Jennie Walldén KM

Ramslökssoppa

8 ingredienser

15 m

Vackert klargrön soppa med ramslök, buljong och vispgrädde. Enkel men elegant förrätt.

Bengt Frithiofssons vintips: 2365 Barbera d`Alba, Luigi Voghera, 2014 (4 solar)

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l buljong, kyckling eller grönsak
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 rejäl bunte ramslök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka löken och stek mjuk i smör. Strö mjöl över och låt steka med i någon minut. Häll sedan på buljongen samt grädde och låt puttra i 5 minuter.
  2. Dra kastrullen av värmen. Hacka ramslök grovt och lägg i soppan. Rör om och låt stå en minut. Mixa soppan med stavmixer till en klargrön och skummig soppa.
  3. Servera soppan rykande het, gärna med några krutonger.