Ramslökssoppa

15 m
4

Vackert klargrön soppa med ramslök, buljong och vispgrädde. Enkel men elegant förrätt.

Bengt Frithiofssons vintips: 2365 Barbera d`Alba, Luigi Voghera, 2014 (4 solar)

8 april 2016
15 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l buljong, kyckling eller grönsak
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 rejäl bunte ramslök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka löken och stek mjuk i smör. Strö mjöl över och låt steka med i någon minut. Häll sedan på buljongen samt grädde och låt puttra i 5 minuter.
  2. Dra kastrullen av värmen. Hacka ramslök grovt och lägg i soppan. Rör om och låt stå en minut. Mixa soppan med stavmixer till en klargrön och skummig soppa.
  3. Servera soppan rykande het, gärna med några krutonger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept