Ramen med fläskfärs och sesam

35 m
4
Spela video Ramen med fläskfärs och sesam
Foto: TV4
35 m
4

Du behöver

  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2 msk risvinäger eller 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk mirin eller 1 msk strösocker
  • 5 cm ingefära, tunt skivad
  • 5 msk japansk soja
  • 5 msk sesamolja
  • salt
  • 4 ägg
  • 0,5 dl neutral matolja
  • 4 stora klyftor vitlök, skivade
  • 2 röd chili, skivad
  • 3 msk sesamfrön
  • 300 g fläskfärs
  • 400 g ramennudlar eller äggnudlar
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1 stor näve färska böngroddar
  • 140 g färsk bladspenat

Gör så här

  1. Koka upp buljongen med 2 dl extra vatten, risvinäger, mirin, ingefära, 3 msk soja och 2 msk sesamolja. Låt koka i 15 minuter. Sila av ingefäran och håll varmt.
  2. Koka äggen exakt 7 minuter (lägg ner i kokande vatten). Låt svalna i iskallt vatten och dela sen på hälften.
  3. Under tiden buljongen och äggen kokar, fräs vitlök, 1 chili och sesamfrön i matolja till vitlöken och sesamfröna är rostade och gyllene. Häll över i en mortel och mortla till en tunn pasta. Häll i 2 msk sesamolja samt salt och rör om. Ställ åt sidan.
  4. Fräs fläskfärs i 1 msk sesamolja till gyllene och knaprigt. Häll på 2 msk soja och låt fräsa med i några sekunder. Håll varmt.
  5. Koka nudlarna till al dente, detta tar 1-2 minuter beroende på vilka nudlar du valt. Häll av vattnet.
  6. Bottna 4 djupa skålar med nudlarna, häll sedan på buljong. Toppa med fläsk, ägghalvor, salladslök, spenat, böngroddar och resterande chili. Ringla den heta vitlöksoljan över dina ramen och servera genast!
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept