Halstrad tonfisk

45 min
4
Halstrad tonfisk
Foto: TV4

Servera gärna fisken med ugnsbakade primörer och kall sås. /Ralf Gyllenhammar

Ralfs vintips
Bouchard Aîne & Fils Pinot Noir, art nr 82531

Ralf bjöd även på

Brakbuffé à la Markus


Chokladfondue



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 maj 2011
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 4 st tonfiskfiléer
  • Rosépeppar, 20 korn
  • 2 msk honung
  • 3 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor

Dill och gräslökscrème

  • 5 msk philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche 2 dl
  • 1 st citron, skalet av
  • 2 msk dill, finhackad
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • Salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tonfisk
    Lägg salt, rosépeppar och vitlök i en mortel och krossa alltsammans.
  2. Blanda med honung och olja.
  3. Marinera tonfisken i marinad en stund.
  4. Stek tonfisken i en grillpanna i hög värme cirka 1 minut på varje sida.
  5. Dill och gräslökscreme
    Blanda philadelphiaost, crème fraiche, rivet skal från en citron, dill, gräslök och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera rätten med primörer.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept