Brakbuffé á la Markus

30 min
4
Brakbuffé á la Markus
Foto: TV4

En härlig plocktallrik med musslor, serrano och västerbottenscréme.

Vintips från Ralf
Santa Carolina Semillon art nr 6666, 69 kr

Ralf bjöd även på

Halstrad tonfisk


Chokladfondue



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 maj 2011
30 min
4

Du behöver

Västerbottenscrème

  • 4 msk Philadelphiaost
  • 2 msk crème fraiche
  • 50 g Västerbottensost

Serranorullar

  • 6 msk Philadelphiaost
  • 3 tsk blomsterhonung
  • 2 tsk sultanrussin
  • Ruccolablad, kan uteslutas
  • Serranoskinka

Blåmusslor

  • 1 nät blåmusslor
  • 200 g bacon
  • 50 g schalottenlök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 kruka gräslök
  • 250 g smör

Gör så här

  1. Västerbottenscrème
    Blanda ihop philadelphiaost, crème fraiche och västerbottensost i en matberedare, smaka av med salt och peppar.
  2. Serranorullar
    Blanda ost, honung och russin.
  3. Lägg en klick på varje skinkskiva och lägg på två ruccola blad och rulla ihop skinkan.
  4. Musslorna
    Värm ugnen till 225 grader.
  5. Strimla bacon och knaperstek det, finhacka under tiden lök och vitlök.
  6. När baconet är stekt lägg i smöret i pannan med baconet, när smöret smält lägg i löken och vitlöken och låt det fräsa någon minut.
  7. Lägg musslorna i en ugnsfast form, slå över smöret och baka i ugnen, rör om efter cirka 5 minuter och låt ligga kvar tills musslorna har öppnat sig, cirka 10 minuter.
  8. När musslorna är klara klipp över gräslöken och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept