Brakbuffé á la Markus

Brakbuffé á la Markus
Foto: TV4

Brakbuffé á la Markus

Av: Ralf Gyllenhammar

Från: Klockan nio hos stjärnorna

14 ingredienser

30 min

En härlig plocktallrik med musslor, serrano och västerbottenscréme.

**Vintips från Ralf
**Santa Carolina Semillon art nr 6666, 69 kr

Ralf bjöd även på

Halstrad tonfisk

Chokladfondue

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Västerbottenscrème

  • 4 msk färskost
  • 2 msk crème fraîche
  • 50 g Västerbottensost

Serranorullar

  • 6 msk färskost
  • 3 tsk blomsterhonung
  • 2 tsk sultanrussin
  • ev Ruccolablad
  • serranoskinka

Blåmusslor

  • 1 nät blåmusslor
  • 200 g bacon
  • 50 g schalottenlök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 kruka gräslök
  • 250 g smör

Gör så här

Västerbottenscrème

  1. Blanda ihop philadelphiaost, crème fraiche och västerbottensost i en matberedare, smaka av med salt och peppar.

Serranorullar

  1. Blanda ost, honung och russin.
  2. Lägg en klick på varje skinkskiva och lägg på två ruccola blad och rulla ihop skinkan.

Musslorna

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Strimla bacon och knaperstek det, finhacka under tiden lök och vitlök.
  3. När baconet är stekt lägg i smöret i pannan med baconet, när smöret smält lägg i löken och vitlöken och låt det fräsa någon minut.
  4. Lägg musslorna i en ugnsfast form, slå över smöret och baka i ugnen, rör om efter cirka 5 minuter och låt ligga kvar tills musslorna har öppnat sig, cirka 10 minuter.
  5. När musslorna är klara klipp över gräslöken och servera.