Räksoppa med hummerfond

45m
4
Räksoppa med hummerfond
Foto: TV4

Mustig soppa som får sin smak av räkskal, hummerfond och vitt vin, toppad med handskalade räkor.

Dryckesförslag: Riesling Dreissigacker nr 5823

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 april 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
45m
4

Du behöver

  • 1 kg räkor
  • 0,5 lök
  • 5 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • 2 dl hummerfond
  • 0,5 krm cayennepeppar (efter tycke och smak)
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 schalottenlök, skivad

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Lägg skalen i en stor gryta tillsammans med lök, vatten och vin så att det precis täcker räkskalen. Koka på svag värme ca 30 min.
  3. Sila av skalen och löken och ställ tillbaka på spisen. Tillsätt grädden, hummerfond, kryddor och schalottenlök. Låt koka upp.
  4. Tillsätt räkorna precis innan servering och servera gärna med en rostad brödbit.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept