Fräs resterande räkor i olja. Tillsätt lök, schalottenlök, vitlök, stjälkselleri samt tomatpuré. Låt det brynas tillsammans men inte så löken får färg.
Häll i vinet, vattnet och hummerfonden. Låt puttra i 10-12 minuter. Sila av och reducera ner till hälften. Tillsätt grädde och smaka upp med salt, peppar samt cognac.
Skala räkorna du lagt undan och lägg i botten på två soppskålar. Häll över soppan precis innan servering.
Krutonger
Sätt ugnen på 200 grader grillinställning. Skär surdegsbrödet till krutonger eller stavar. Bre på smör, ringla över lite olja, strö över salt och dill. Rosta i ugnen i 4-5 minuter.
Aioli
Vispa upp äggulorna och tillsätt försiktigt lite rapsolja i taget, det skall helst ske droppvis under konstant vispning. När aiolin börjar tjockna och få fin, vit färg så smaka upp med citron, pressad vitlök, salt och vitpeppar. Om du vill ha en extra smakhöjare tillsätt gärna lite dijonsenap, ungefär en 0,5 tsk.
Fänkålcruditée
Strimla fänkålen tunt, gärna på mandolin och blanda samman med gräslök, olivolja, salt och vitpeppar. Servera Fänkålssalladen, krutongerna och aiolin vid sidan av soppan.