Räksnäckor

Räksnäckor
Foto: TV4

Servera gärna räksnäckorna med nybakat bröd, att suga upp den goda såsen med.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • ca 800 g räkor med skal
  • 2 dl riven ost
  • Garnering:
  • citron
  • persilja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Finhacka löken. Fräs lök, smör och curry en kort stund. Pudra över mjölet, späd med juicen och grädden. Småkoka 5 minuter. Krydda.
  2. Skala räkorna, lägg i dem och låt dem bli varma utan att koka.
  3. Fördela i portionsformar eller slå allt i en stor form. Strö ost över och gratinera tills osten smält. Garnera och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept