Räksallad Strömsund

15 m
4
"Räksallad Strömsund"
Foto: TV4

Räksallad med mango och pinjenötter serverad med viltök- och basilikadressing.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 november 2015
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
15 m
4

Du behöver

Räksallad

  • 200 g skalade räkor
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 80 g sallad, ruccola och bladspenat, mangoldskott, ärtskott
  • 0,5 mogen avokado
  • 10 körsbärstomater
  • 0,33 mogen mango
  • 40 g parmesanost, hyvlad

Dressing

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 msk fransk senap
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 blad basilika
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Räksallad
    Skär avokadon och mangon i tärningar, dela tomaterna och blanda allt utom pinjenötterna som du rostar på i en torr stekpanna tills dom får fin färg någon minut innan servering.
  2. Servera med baguette eller något hembakt gott bröd.
  3. Dressing
    Häll äggen i en mixer, tillsätt senapen, vitlöken och basilikan och kör i några minuter.
  4. Tillsätt långsamt de båda oljorna och avsluta med citronsaft och vitvinsvinäger, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept