Räksallad med limedressing och vitlöksbröd

Räksallad med limedressing och vitlöksbröd
Foto: TV4

Räksallad med limedressing och vitlöksbröd

Av: Anna - Säffle

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

45 m

Fräsch räksallad med mango, avokado och chili. Toppas med syrlig dressing och serveras med vitlöksbröd.

**Dryckestips:**Sankt Anna, Riesling

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Räksallad

  • 500 g räkor med skal
  • 1,5 mango, tärnad
  • 2 avokador, tärnade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 cm färsk ingefära, finhackad
  • 1-2 msk olivolja
  • 10 cm gurka
  • 10 plommontomater
  • 1 förp salladsmix
  • koriander

Dressing

  • 0,5-1 limefrukt, saft
  • citronsaft, några droppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk torkad koriander
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Servering

  • vitlöksbröd

Gör så här

  1. Skala räkorna och lägg i en skål. Tillsätt tärnad mango, avokado och rödlök. Blanda chili, ingefära och olivolja och häll över räkorna och grönsakerna. Blanda ner tärnad gurka, tomathalvor och sallad. Ställ kallt fram till servering.
  2. Vispa ihop dressingen.
  3. Servera salladen i skålar, ringla över 1-2 msk dressing och toppa med en kvist färsk koriander. Servera med vitlöksbröd.