Räkrullar med pepparrot

Räkrullar med pepparrot
Foto: TV4

Räkrullar med pepparrot

Av: Einar - Köping

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 m

Tunnbrödssnittar fyllda med krämig ägg- och räkröra.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 125 g skalade räkor
  • 1 ägg
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 msk färsk pepparrot, riven
  • 0,5 knippe gräslök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 mjukt tunnbröd, ca 20x25 cm

Gör så här

  1. Spara 8 räkor till garnering och hacka resten. Koka ägget i 8 minuter. Skala och mosa ägget.
  2. Blanda ägg, räkor, crème fraiche, pepparrot, gräslök, salt och peppar. Bred ut röran på tunnbrödet och rulla ihop från långsidan.
  3. Låt rullen ligga i plast i kylen någon timme. Skär rullen i 8 bitar. Garnera med räkor och gräslök.