Räkröra med hackat ägg och rödlök

Räkröra med hackat ägg och rödlök
Foto: TV4

En perfekt förrätt eller liten lunchrätt. Den går att förbereda i god tid. Fungerar också bra som fyllning till bakad potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 kg räkor med skal
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • 1-2 msk majonnäs
  • salt och malen vitpeppar
  • dill

Till servering:

  • nykokt färskpotatis

Gör så här

  1. Skala räkorna. Hacka räkor, ägg och rödlök. Blanda samman med majonnäs. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Låt gärna röran stå kallt en stund före servering.
  2. Servera röran kall på varm nykokt färskpotatis. Tips: Koka räkskalen med lite lök till en buljong. Den kan du använda som stomme i en soppa eller sås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept