Räkröra i salladskorg, serveras med surdegskrutonger

20 m
4
Räkröra i salladskorg, serveras med surdegskrutonger
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

Räkröra

  • 170 g fina räkor (330 g med lag)
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 tsk citronpeppar
  • 1 tsk dillkrydda
  • 1 krm salt

Krutonger

  • 4 skivor surdegsbröd, skurna i små fyrkanter
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk italiensk salladskrydda

Servering

  • 4 skålformade salladsblad
  • 4 skivor citron
  • 4 dillkvistar
  • 4 cocktailtomater, delade

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till räkröran och låt stå en stund, ca 10 minuter.
  2. Stek under tiden surdegskrutongerna i smör och olja, tills de börjar få en krispig yta. Tag av från värmen och krydda sedan med salt och salladskrydda.
  3. Lägg upp räkröran och krutongerna i salladsbladen, dekorera med citron, dillkvistar och cocktailtomater.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept