Räkris

Räkris
Foto: TV4

En slags risotto med räkor fast alla delar serveras för sig. Se till att riset är ordentligt varmt så att kryddsmöret smälter ner i godsakerna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner ris, kokt
  • 6-800 g räkor
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 stjälkar blekselleri
  • lite dill och persilja, finhackad
  • 50 g smör
  • 1 tsk basilika, smulad

Gör så här

  1. Sätt riset till kokning på vanligt sätt. Rensa under tiden svamp och selleri och skär dem i fina skivor.
  2. Skala räkorna.
  3. Varva i skålen - hett ris, räkor, svamp, selleri och kryddgrönt. Arbeta hastigt ihop smör och basilika och klicka det över det heta riset så att det får smälta ner i skålen. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept