Räkpanna

Räkpanna
Foto: TV4

En välkryddad räkstuvning serverad med nykokt ris eller pasta. En uppskattad kvällsrätt serverad med gott brytbröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6-800 g räkor med skal
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk margarin
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2,5 dl mellangrädde
  • salt och peppar
  • kokt ris

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Fräs lök, curry och paprika med matfettet i en traktörpanna. Späd med grädde, tillsätt tomatpuré, koka sakta 10 min. Krydda.
  3. Lägg i räkorna, koka upp hastigt och servera genast med kokt ris till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept