Räkpaj på salladsbädd med förförisk dressing

35 m
4
Räkpaj på salladsbädd med förförisk dressing
Foto: TV4
35 m
4

Du behöver

Pajskal

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten

Stuvning

  • 800 g oskalade räkor
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl avkok av räkskalen (eller 1 tärning fiskbuljong)
  • 2 dl grädde
  • 1 knippe dill, hackad
  • 2 dl smakrik ost, riven

Sallad

  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk Maggi (smakförstärkare/buljong)
  • 4 msk olja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • lite senap
  • ca 65 g babyspenat (1 påse)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ingredienserna till pajskalet direkt i en pajformen. Nyp ihop degen och tryck ut mot kanterna och grädda i ca 15 minuter.
  3. Skala räkorna, men spara några till garnering. Lägg räkskalen i en kastrull och täck med vatten, koka upp och låt sjuda några minuter. Sila ifrån skalen.
  4. Smält smöret, rör i mjölet och späd med avkoket och grädden till en ganska tjock konsistens. Lägg i räkorna och dillen (spara lite till garnering). Häll stuvningen i det förgräddade pajskalet. Vrid upp ugnen till 200 grader.
  5. Fördela den rivna osten över pajen och grädda i ca 15 minuter.
  6. Blanda under tiden alla ingredienser till dressingen i en liten skål och rör om.
  7. Häll över dressingen på salladen, lägg en tårtbit av räkpajen ovanpå och dekorera med några räkor och dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept