Räkor med zucchini

Räkor med zucchini
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 500 g squash
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 4-5 msk matolja
  • 1-1,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skölj squashen och skär den i halvcentimetertjocka skivor eller strimlor. Hacka tomaterna. Skala och hacka löken grovt. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Kör lök, vitlök, gurkmeja, paprikapulver och ingefära i matberedare till en smidig pasta. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna eller wok. Lägg i pastan och låt den fräsa i minst 5 minuter eller tills oljan har skilt sig från kryddorna och flyter upp.
  3. Sätt till squash och tomathack och fräs i 2 minuter. Lägg i räkorna och fräs i ytterligare 1-2 minuter tills räkorna är genomvarma. Skumma av överflödig olja (det kan man göra utan att rätten förlorar någon smak) och krydda med salt. Tillsätt lite vatten, så att du får en sås. Servera med bröd och kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept