Räkkrans

Räkkrans
Foto: TV4

En utmärkt sommarrätt, gärna serverad med nyupptagen potatis och fräsch primörgrönsallad. Kan förberedas i god tid.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 knippa dill, finhackad
  • 3-4 msk sherry
  • 4 dl vispgrädde
  • 8 blad gelatin
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • gurka
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda dem med dill och sherry. Låt dra några timmar. 2 Lägg gelatinet i lite vatten 10 min. Pensla en form tunn med matolja och skölj sen med kallt vatten.
  2. Smält gelatinet på låg värme, låt svalna.
  3. Vispa grädden till skum. Vänd ned räkblandningen och rör sen ned gelatinet lite i sänder. Smaka av med salt och peppar. Slå upp i formen och ställ i kyl över natt.
  4. Doppa hastigt formens undersida i hett vatten och vänd upp kransen på fat. Garnera med rom och gurkan skivad på längden.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept