Räkcurry med vitlök och ingefära

Räkcurry med vitlök och ingefära
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Räkcurry med vitlök och ingefära

10 ingredienser

Passa på när du kan hitta räkor till extrapris. Pröva det här receptet med lök, vitlök och ingefära. Smaken är kryddig men inte het. Kokt ris smakar bra till men du kan också servera rätten med bara bröd.

Ingredienser

portioner
  • 500 g skalade räkor
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tomater
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 msk matolja
  • 1,5 tsk salt

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Skala löken och dela den i bitar och skala vitlöksklyftorna. Kör lök, vitlök, ingefära, gurkmeja och paprikapulver i matberedare till en smidig pasta.
  2. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna eller wok. Lägg i pastan och låt den fräsa i minst 5 minuter eller tills oljan har skilt sig från kryddorna och flyter upp.
  3. Hacka tomaterna och blanda ner dem och räkorna i woken, fräs i ytterligare 1-2 minuter tills räkorna är genomvarma. Skumma av överflödig olja och krydda med salt. Ska du servera rätten med ris kan du också sätta till ett par matskedar vatten för att få mer sås.