Räkcocktail med Rhode Islandsås

20 m
4
Räkcocktail med Rhode Islandsås
Foto: TV4

Klassisk förrätt med räkor, avokado och sallad som toppas med rhode islandsås.

Dryckestips: Biecher Riesling (12284)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

19 augusti 2015
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20 m
4

Du behöver

Räkcocktail

  • 500 g räkor med skal
  • 2 avokado, tärnade
  • 2 dl isbergsallad, strimlad
  • 4 skivor citron
  • 4 skivor gurka
  • 4 vippor dill

Rhode Islandsås

  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl chilisås
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • en gnutta cayennepeppar

Gör så här

  1. Räkcocktail
    Skala räkorna. Blanda räkor, spara några till garnering, avokado och isbergsallad. Lägg upp i 4 glas/skålar.
  2. Rhode Islandsås
    Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar. Fördela såsen över salladen och garnera med räkor, citron, gurka och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept