Räkcocktail med chilisås och rostat bröd

Räkcocktail med chilisås och rostat bröd
Foto: TV4

Räkcocktail med chilisås och rostat bröd

Av: Lena - Nyköping

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30 m

Bjud på en klassiker till förrätt! Servera räkorna och grönsakerna i snygga cocktailglas tillsammans med en het chilisås och en skiva rostat bröd.

Dryck: Vitt vin, Brochet Facile

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Räkcocktail

  • 500-600 g räkor
  • 300 g isbergssallad
  • 2 tomater
  • 8 champinjoner
  • 2 avokador
  • 1,5 cm gurka
  • 0,5 orange paprika

Chilisås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2-3 msk chilisås
  • salt
  • peppar

Servering

  • 80 g stenbitsrom
  • 4 klyftor citron
  • några kvistar dill
  • citronsaft
  • 4 skivor formfranska, rostade i ugn

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Skär salladen i tunna strimlor, skölj och låt rinna av. Skölj och skär tomater och champinjoner i passande små bitar. Dela ned avokado, gurka och paprika i bitar. Gör en läcker blandning av räkor och grönsakerna. Spara lite paprika till garnering.
  3. Blanda ingredienserna till chilisåsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela cocktailröran i serveringsglas. Garnera med paprika, stenbitsrom, chilisås, citronklyftor och dill. Häll lite citronsaft över cocktailen och servera tillsammans med en skiva rostat bröd.