Räkcocktail med ägghalva

Räkcocktail med ägghalva
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Räkcocktail med ägghalva

14 ingredienser

Räkcocktail är en riktigt klassisk förrätt. Enkelt och jättegott! Förbered det mesta och lägg ihop strax före servering.

Ingredienser

portioner
  • ca 20 skalade räkor
  • 1 grönsallad
  • 2 ägg
  • 4 klyftor citron
  • 1 tomat

Rhode island-sås:

  • 4 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk chilisås
  • citronsaft (efter smak)
  • salt
  • vitpeppar
  • ev 0,5 msk cognac (eller madeira)

Till dekoration

  • 4 tsk majonnäs
  • dillvippa

Gör så här

  1. Rhode island-sås: Blanda majonnäs tomatketchup, chilisås, citron, salt och vitpeppar. Krydda eventuellt med konjak eller madeira. Låt stå svalt till servering.
  2. Hårdkoka äggen och spola dem kalla i kallt vatten. Skölj och dela tomaten i klyftor och äggen i halvor. Skala räkorna. Så här långt kan rätten förberedas. Förvara de olika ingredienserna svalt med plastfolie över.
  3. Skölj och strimla grönsallatsbladen och bottna cocktailglas eller små portionsskålar med den. Klicka rhode island-sås över sallaten och fyll på med tomat och räkor. Klicka majonnäs på ägghalvorna och sätt dit en dillvippa på varje. Placera ägg och citron överst.