Räkcocktail Angélique

30 m
4
Räkcocktail Angélique
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Räkcocktail

  • 1 hg färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 bit gurka
  • 2 stjälkar salladslök
  • 1 syrligt äpple
  • några blad romansallad
  • 1 knippe grön sparris
  • 250 g cocktailtomater
  • 1-2 dl gröna ärtor, tinade
  • 200 g skalade räkor

Dressing

  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0,5 tsk örtsalt
  • 0,5 tsk italiensk salladskrydda
  • 4-6 droppar tabasco
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 par rejäla dillkvistar, ansade och finskurna

Topping

  • 2 hårdkokta ägg, klyftade
  • 4 citronskivor
  • dillkvistar

Servering

  • 150 g Västerbottensost, riven
  • 8 Finn crisp
  • lite smör

Gör så här

  1. Ansa och skiva champinjonerna och stek dem gyllene i smör.
  2. Skala gurkan och dela den på längden, ta bort kärnhuset med en sked. Skär gurkhalvorna i små halvmånar. Ansa salladslöken och skär i tunna skivor. Skala äpplet och skär i små fyrkanter. Skär eller riv salladen i mindre bitar.
  3. Ansa sparrisen, skär den i mindre bitar och koka någon minut i lättsaltat vatten. Plocka bort fyra knoppar och spara till servering.
  4. Blanda alla ingredienser till salladen och lägg upp i portionsglas.
  5. Dressing
    Vispa ihop olja, vinäger och kryddor. Häll försiktigt i grädden under fortsatt vispning. Blanda i dillen. Ringla dressingen över salladen i portionsglasen.
  6. Toppa med klyftor av hårdkokt ägg, en citronskiva, en sparrisknopp och några små dillkvistar.
  7. Till servering
    Sätt ugnen på 200 grader. Fördela riven Västerbottensost i små högar på bakplåtspapper på plåt, ca 1 msk ost per hög. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter, tills chipsen fått färg. Låt svalna.
  8. Servera räkcocktailen med med ostchipsen och ett par Finn crisp med smör per person.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept