Räkbakelse med löjrom

Räkbakelse med löjrom
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 avokado
  • 1 tsk limejuice
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl vispgrädde
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 gelatinblad
  • 8 skivor formbröd
  • smör till stekning
  • 16 räkor
  • 50 g löjrom
  • gröna sallatsblad
  • Örtolja:
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • färska örter

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Skala och gröp ut köttet ur avokadon. Mixa fruktköttet med lime, vitlök och grädde. Krydda med salt och peppar. Smält gelatinbladet på låg värme i en kastrull. Blanda ner smält gelatinblad i avokadomixet. Ställ kallt.
  2. Örtolja: Mixa färska örter, olivolja och vitlöken. Slunga salladen med örtoljan.
  3. Skala räkorna. Tryck ut rundlar ur brödet och smörstek dem gyllenbruna. Fördela avokadokrämen på fyra brödrundlar och lägg på de andra som ett lock. Toppa med räkor och löjrom. Servera med de slungade sallatsbladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept