Räk- och laxcocktail

Räk- och laxcocktail
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 0,5 mango
  • 1 liten rödlök
  • 0,5 gurka
  • 1 avokado
  • 400 g räkor
  • 150 g rökt lax
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk hackad koriander
  • 0,25 huvud isbergssallat
  • 1 tomat

Till dekoration:

  • 4 citronklyftor
  • 4 dillkvistar
  • valfria sallatsblad

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skär mango, rödlök, gurka, tomat och avokado i små tärningar och strimla isbergssallaten fint. Ta undan räkor till dekoration och skär resten i tärningar, skär även laxen i tärningar.
  2. Rör ihop grönsakstärningarna, frukttärningarna, isbergssallaten och räk- och laxtärningarna. Häll över citronsaft och krydda med koriander.
  3. Skölj sallatsbladen, lägg dem i ett cocktailglas och fyll på med räk- och laxsalladen. Garnera med dill och en citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept