Räk- och curryris med fiskpinnar

Räk- och curryris med fiskpinnar
Foto: TV4

Vardagsmiddagen på fiskpinnar får ett lyft tillsammans med currydoftande ris med lyxiga räkor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 förp fiskpinnar
  • 200 g räkor
  • 3 dl parboiled ris
  • 1 st schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st salladslök
  • 2 tsk curry
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och vitpeppar, malen

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka salladslöken. Hetta upp olja i en gryta och lägg i löken. Låt fräsa någon minut. Lägg sedan i riset och låt fräsa med några minuter under omrörning. Slå på vatten och curry och låt kokta efter anvisningen på paketet.
  2. Stek fiskpinnarna och skala räkorna.
  3. Vänd ner crème fraiche i riset och krydda med salt och peppar. Toppa med räkorna och servera till fiskpinnarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept