Raggmunkar med fläsk

Raggmunkar med fläsk
Foto: TV4

Raggmunkar förväxlas ofta med rårakor men skiljer sig genom att den rårivna potatisen blandas med pannkakssmet, vilket ger en stabilare och mer pannkaksliknande maträtt. Till raggmunkar serveras stekt fläsk och lingon.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 50 g smör
  • rårörda lingon
  • stekt rimmat fläsk

Gör så här

  1. Gör en pannkakssmet av ägg, mjöl och mjölk.
  2. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna. Salta.
  3. Stek små plättar av smeten i smör på måttlig värme så att potatisen hinner bli genomstekt. Servera med rårörda lingon och stekt rimmat fläsk.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept