Rågbröd med böcklingröra

Rågbröd med böcklingröra
Foto: TV4

Böcklingröra passar bra att servera som förrätt på en skiva rågbröd eller som tilltugg till ett glas öl.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 böcklingar
  • 4 skivor rågbröd
  • 2 hårdkokta ägg
  • bordsmargarin
  • 1,5 dl majonnäs
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 sallatsblad
  • 1 dl pickles
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Rensa böcklingarna och spara fyra fina filéer. Mosa resten av böcklingköttet med en gaffel. Skala äggen och skiva dem. Spara fyra fina äggskivor och hacka resten. Blanda samman mosad böckling, hackat ägg, majonnäs, salt och peppar.
  2. Bre brödskivorna och lägg sallatsbladen på dem. Fördela böcklingröran och lägg en äggskiva ovanpå. Rulla de sparade böcklingfiléerna och placera dem ovanpå äggskivan. Toppa med pickles och dekorera med bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept