Rafaels tarte tatin

Rafaels tarte tatin
Foto: Tv4

Rafaels tarte tatin

Av: Rafael Edholm

Från: Klockan nio hos stjärnorna

6 ingredienser

25 min

Tarte tatin, en upp- och nervänd fransk äppelkaka. Du behöver en gjutjärnspanna med ugnsfast handtag att laga pajen i. Serveras med hemmagjord vaniljglass.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 6-8 äpple utkärnade och skalade
  • 2 msk rörsocker
  • 50 g smör
  • 400 g fryst smördeg

Tillbehör

  • crème fraîche
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Värm upp smör och socker så att det karameliseras, lägg sedan ner äpplena tätt i pannan tillsammans med smör och socker. Låt de stekas där tills de blir porösa.
  2. Klä pannan med smördegen och sätt in i ugnen på 175 grader tills degen rest sig och fått fin färg, ca 10 minuter.
  3. Ta ut vänd pajen upp och ner på en tallrik . Voilà! redo att servera med crème fraiche eller vanilglass.