Rafaels tarte tatin

25 min
8 - 10
Rafaels tarte tatin
Foto: Tv4

Tarte tatin, en upp- och nervänd fransk äppelkaka. Du behöver en gjutjärnspanna med ugnsfast handtag att laga pajen i. Serveras med hemmagjord vaniljglass.


Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 maj 2013
Visa mer
25 min
8 - 10

Du behöver

  • 6-8 äpplen utkärnade och skalade
  • 2 msk råsocker
  • 50 g smör
  • 400 g fryst smördeg

Tillbehör

  • crème fraiche
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Värm upp smör och socker så att det karameliseras, lägg sedan ner äpplena tätt i pannan tillsammans med smör och socker. Låt de stekas där tills de blir porösa. 
  2. Klä pannan med smördegen och sätt in i ugnen på 175 grader tills degen rest sig och fått fin färg, ca 10 minuter.
  3. Ta ut vänd pajen upp och ner på en tallrik . Voilà! redo att servera med crème fraiche eller vanilglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept