Rådjurstartar med ostronmajonnäs

25 m
4
Från Nyhetsmorgon

Lyxig och elegant förrätt med tartar på rådjur och soja, ostronmajonnäs samt sellerisallad och syrligt äpple.

5 oktober 2015
Visa mer
25 m
4

Du behöver

Rådjur

  • ca 250 g rådjursytterfilé, fri från hinnor
  • 3 msk soja
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • svartpeppar

Ostron

  • 5 ostron, urtagna
  • 1 msk citronsaft
  • 1 nypa salt
  • 2 dl rapsolja (eller matolja)

Sellerisallad

  • 1 stjälk blekselleri, i tärningar
  • 0,25 gurka, skalad och tärnad
  • 1 jalapeño, urkärnad och tärnad
  • salt och peppar

Servering

  • 1 syrligt äpple, tunt strimlat
  • 1 ask kryddkrasse

Gör så här

  1. Rådjursfilé
    Skär rådjuret i 1 x 1 cm skivor och stek ca 2 sekunder på varje sida i superhet, torr stekpanna. Tärna dem sedan.
  2. Smaksätt dem med rikligt med svartpeppar. Rör ihop soja och rapsolja och häll över köttet.
  3. Ostron
    Lägg ostronen i en matberedare tillsammans med salt och citronsaften. Mixa och tillsätt oljan i tunn stråle tills all olja är i och konsistensen är krämig.
  4. Sallad
    Blanda ihop alla grönsaker och smaksätt med salt och peppar.
  5. Servering
    Fördela grönsakerna på 4 tallrikar. Lägg en sked ostronmajonnäs på grönsakerna och lägg köttet ovanpå. Toppa med strimlat äpple och nyklippt krasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept