Rädisor med sardelldressing

Rädisor med sardelldressing
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rädisor med sardelldressing

11 ingredienser

Det perfekta tillbehöret till fisk är den här knapriga salladen med sardelldressing. Den passar också som bufférätt.

Ingredienser

portioner
  • 150 g rädisa

Sardelldressing:

  • 1 ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 8 sardellfiléer
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk citron, pressad
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • vitpeppar
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 4 blad romansallad

Gör så här

  1. Sardelldressing: Lägg ägget i kokande vatten. Koka ägget 1 1/2 minut och lägg över i iskallt vatten. Skala ägget och lägg i en mixer. Tillsätt senap, sardeller, vitlök och pressad citronsaft. Mixa blandningen helt slät. Tillsätt oljan lite i taget. Avsluta med peppar och persilja.
  2. Ansa rädisorna och koka dem hastigt i lättsaltat vatten. Skär dem i mindre bitar.
  3. Vänd runt rädisorna med dressingen i en stor skål. Lägg ett sallatsblad på varje assiett eller klä en skål med bladen. Fördela rädisblandningen ovanpå.