Rädisor med sardelldressing

Rädisor med sardelldressing
Foto: TV4

Det perfekta tillbehöret till fisk är den här knapriga salladen med sardelldressing. Den passar också som bufférätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 150 g rädisor

Sardelldressing:

  • 1 ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 8 sardellfiléer
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • malen vitpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 4 blad romansallat

Gör så här

  1. Sardelldressing: Lägg ägget i kokande vatten. Koka ägget 1 1/2 minut och lägg över i iskallt vatten. Skala ägget och lägg i en mixer. Tillsätt senap, sardeller, vitlök och pressad citronsaft. Mixa blandningen helt slät. Tillsätt oljan lite i taget. Avsluta med peppar och persilja.
  2. Ansa rädisorna och koka dem hastigt i lättsaltat vatten. Skär dem i mindre bitar.
  3. Vänd runt rädisorna med dressingen i en stor skål. Lägg ett sallatsblad på varje assiett eller klä en skål med bladen. Fördela rädisblandningen ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept