Racerkaka med saffran

Racerkaka med saffran
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Racerkaka med saffran

Av: Köket.se

Från: Köket

8 ingredienser

Den här kakan är som godast nybakad, just tagen ur ugnen. Servera den ljummen till en kopp kaffe. Till den här kakan behöver du en rund form, ca 1 1/2 liter.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl vetemjöl [ca 240 g]
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 g saffran [0,5 förp]
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk

Till formen:

  • matfett och ströbröd

Till garnering:

  • 4 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° och smöra och bröa en kakform. Mät upp mjöl, socker och bakpulver och blanda samman. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  2. Lägg saffranet i mjölken och rör ner det i mjölblandningen. Klicka upp smeten i formen och strö över pärlsockret.
  3. Grädda kakan i ca 30 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen före servering.