Racerkaka med saffran

Racerkaka med saffran
Foto: TV4
Från Redaktionen
Jul

Den här kakan är som godast nybakad, just tagen ur ugnen. Servera den ljummen till en kopp kaffe. Till den här kakan behöver du en rund form, ca 1 1/2 liter.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl (ca 240 g)
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 g saffran (1/2 kuvert)
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk

Till formen:

  • matfett och ströbröd
  • Till garnering:
  • 4 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° och smöra och bröa en kakform. Mät upp mjöl, socker och bakpulver och blanda samman. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  2. Lägg saffranet i mjölken och rör ner det i mjölblandningen. Klicka upp smeten i formen och strö över pärlsockret.
  3. Grädda kakan i ca 30 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept