Racerkaka med saffran

Racerkaka med saffran
Foto: TV4

Den här kakan är som godast nybakad, just tagen ur ugnen. Servera den ljummen till en kopp kaffe. Till den här kakan behöver du en rund form, ca 1 1/2 liter.

26 januari 2009
10

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl (ca 240 g)
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 g saffran (1/2 kuvert)
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk

Till formen:

  • matfett och ströbröd
  • Till garnering:
  • 4 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° och smöra och bröa en kakform. Mät upp mjöl, socker och bakpulver och blanda samman. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  2. Lägg saffranet i mjölken och rör ner det i mjölblandningen. Klicka upp smeten i formen och strö över pärlsockret.
  3. Grädda kakan i ca 30 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept