Råbiff med persiljesmör och råstekt potatis

Råbiff med persiljesmör och råstekt potatis
Foto: TV4

Råbiff kräver det allra finaste nötköttet. I originalreceptet skrapas det med vass kniv. Hittar du pinfärsk, nymalen färs i butiken går det lika bra.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 stor gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 kg potatis
  • olja att steka i
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och malen vitpeppar
  • Persiljesmör:
  • 80 g smör
  • 0,5 knippa persilja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk worchestershiresås

Gör så här

  1. Smält 1/3 av smöret. Mixa det slätt med persiljan. Vispa resterande smör med persiljesmöret. Krydda med salt och worshestershiresås. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. Förvara i frysen till servering.
  2. Skala potatisen. Skölj den i kallt vatten och skiva. Torka av potatisskivorna. Stek skivorna i olja i 15- 20 minuter. Stek antingen i två pannor eller i omgångar. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.
  3. Riv löken fint och blanda den med färsen, salt och peppar. Forma 4 biffar. Låt lite smör bli brunt i en het stekpanna. Halstra biffarna snabbt, en halv minut på varje sida. Servera med potatisen och persiljesmöret.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept