Råbiff

Råbiff
Foto: TV4

Råbiff formades förr rektangulär, men serveras ofta rund nu för tiden. Rätten serveras oftast som lunch eller supé, men passar även som förrätt. Då kan receptet halveras.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g innanlår av nöt
  • lite vatten
  • salt
  • grovmalen svart- och vitpeppar

Till servering:

  • 1 gul lök
  • 0,5 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 4 äggulor
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk finhackad saltgurka
  • ev 1 rädisa i skivor

Gör så här

  1. Mal köttet två gånger på kvarnens finaste skiva (eller be att de gör det i butiken). Knåda köttet ett litet tag och tillsätt lite vatten.
  2. Forma till fyra biffar. Gör ett rutmönster ovanpå med hjälp av en kniv. Krydda med rikligt med salt och peppar. Lägg upp biffarna på var sin tallrik. Gör en liten urgröpning i varje biff. Skilj gulan från vitan och lägg en gula i varje urgröpning. Placera en äggula på varje biff.
  3. Servera med finhackad lök, rödbetor, kapris och senap.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept