Råbiff

Råbiff
Foto: TV4

Tänk på att köttfärs är färskvara, den ska vara nymalen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g innanlår
  • 4 msk hackad gul lök
  • 4 msk hackade rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 4 råa äggulor
  • salt, svartpeppar från kvarnen

Gör så här

  1. Mal köttet två gånger på kvarnens finaste skiva. Kör helst inte köttet i matberedare, det sliter sönder fibrerna. Ett klassisk sätt är annars att skrapa köttet med en vass kniv. Platta ut köttet och stänk över lite kallt vatten. Knåda köttet lätt och se hur det blir vackert djuprött i färgen.
  2. Forma fyra biffar och gör ett vackert rutmönster med kniven. Lägg upp lök, rödbetor och kapris vid sidan och toppa med en äggula.
  3. Servera och låt var och en blanda sin råbiff och krydda med salt och peppar efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept