Raberberkaka

Raberberkaka
Foto: TV4

En pösig kaka med mandelsmak.

20 maj 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg fin röd rabarber, i bitar
  • 1 dl strösocker
  • 3 tsk maizena

Smet:

  • 4 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g sötmandel, mald
  • 5 st bittermandlar, malda
  • Ugn: 250-175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär rabarbern i bitar. Lägg i en ugnsform. Blanda socker och maizena och strö över. Sätt in i ugnen tills sockret smält.
  2. Separera gulor från vitor. Vispa gulorna och sockret pösigt. Tillsätt mandeln. Vispa vitorna hårt och vänd ned. Slå av vätska från rabarbern om det är för mycket. Bred smeten över och grädda klart i 175° cirka 30 minuter. Servera med vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept