Rabarbertårta

Rabarbertårta
Foto: TV4

Botten av mördeg, en vaniljdoftande äggstanning och rabarberbitar blir tillsammans en frisk och god tårta till dessert eller till kaffe.

20 maj 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 0,75 kg rabarber, finskuren
  • 75 g smör, smält
  • 1,75 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vetemjöl
  • rivet skal av 1/2 citron
  • Ugn: 225-200°

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör och mjöl, tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen. Lägg den i kyl 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen, klä formen, nagga bottnen. Förgrädda 10 min.
  3. Vispa ägg, socker och smör till fyllningen, rör sedan ned övriga ingredienser.
  4. Ta ut formen, lägg i rabarbern och slå över äggsmeten. Grädda klart i 200° ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept