Rabarbersoppa med mandelbiskvier

45 m
4
Rabarbersoppa med mandelbiskvier
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

  • 300 g rabarber
  • 1 l vatten
  • 3 msk socker
  • 1,5 msk potatismjöl

Mandelbiskvier

  • 100 g sötmandel, skållad och skalad
  • 2,5 dl florsocker
  • 1-2 äggvitor

Gör så här

  1. Rabarbersoppa
    Skär rabarbern i cm-stora bitar.
  2. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka dem mjuka.
  3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten till en redning. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
  4. Låt sedan soppan koka upp.
  5. Biskvier
    Riv mandeln.
  6. Blanda mandeln med florsockret i en skål och stöt försiktigt med en mortelstöt.
  7. Tillsätt äggvitan portionsvis tills massan är så lös att den lätt går att spritsa.
  8. Fyll mandelsmeten i en spritspåse och spritsa ut små runda kakor, ca tre cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt.
  9. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min eller tills de fått färg. De ska vara sega utanpå och mjuka inuti.
  10. Servering
    Servera soppan toppad med mandelbiskvier.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept