Rabarbersoppa med mandelbiskvier

koket.se
Rabarbersoppa med mandelbiskvier
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Rabarbersoppa med mandelbiskvier

7 ingredienser

45 m

Somrig soppa med rabarber och hemgjorda mandelbiskvier.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g rabarber
  • 1 l vatten
  • 3 msk strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl

mandelbiskvier

  • 100 g sötmandel, skållad och skalad
  • 2,5 dl florsocker
  • 1-2 äggvitor

Gör så här

Rabarbersoppa

  1. Skär rabarbern i cm-stora bitar.
  2. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka dem mjuka.
  3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten till en redning. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
  4. Låt sedan soppan koka upp.

Biskvier

  1. Riv mandeln.
  2. Blanda mandeln med florsockret i en skål och stöt försiktigt med en mortelstöt.
  3. Tillsätt äggvitan portionsvis tills massan är så lös att den lätt går att spritsa.
  4. Fyll mandelsmeten i en spritspåse och spritsa ut små runda kakor, ca tre cm i diameter, på en
  5. bakpappersklädd plåt.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min eller tills de fått färg. De ska vara sega utanpå och mjuka inuti.

Servering

  1. Servera soppan toppad med mandelbiskvier.