Rabarbersill med örter

20 m + 2 dygn
1 burk
Rabarbersill med örter
Foto: TV4
Från Mitt kök

En klar och örtig sill med smak av något av det mest våriga som finns – rabarber! Tänk på att inte öka mängden rabarber bara för du gillar det, då kan syran få fisken att mjukna. /Lisa

18 juni 2015
Visa mer
20 m + 2 dygn
1 burk

Du behöver

  • 1 dl ättikssprit (12 %)
  • 3 dl strösocker
  • 50 g rabarber, strimlade
  • 3 dl vatten
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka dill
  • 1 gul lök
  • 1 stor burk med bra löksill, avrunnen

Gör så här

  1. Koka upp ättikssprit, socker, rabarber, vatten och pepparkorn. Koka tills sockret löst sig och låt därefter blandningen stå tills den är sval. Sila av vätskan och släng själva rabarberna.
  2. Hacka gräslök och dill fint och strimla löken. Skär sillen i bitar.
  3. Varva sill, lök och dill i en rengjord glasburk och häll över inläggningslag så att sillen är helt täck. Låt stå i minst 1 dag innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept