Rabarberpaj med pumpakärnor

30 m
30 m

Du behöver

  • 150 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 75 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl strösocker + lite att strö över rabarbern
  • 2 dl havregryn
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver

Servering

  • vaniljgrädde och vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Hacka rabarbern i mindre bitar. Lägg i en form med 15 cm diameter, pudra över potatismjöl och lite strösocker. Rör om ordentligt.
  3. Smält smöret och rör ner vetemjölet. Rör ner socker, havregryn och pumpakärnor i smöret.
  4. Täck rabarbern med smeten och ställ in i ugnen cirka 20 min tills den fått rejält med färg.
  5. Servera med vaniljgrädde eller vaniljsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept