Rabarbermaräng

Rabarbermaräng
Foto: TV4

Använder du späd rabarber behöver du inte skala stjälkarna. Vill du göra marängen extra vacker kan du strö över mandelspån.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st stjälkar rabarber
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 st äggvitor
  • 4 msk strösocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skölj rabarbern och skala stjälkarna om de är grova. Skär i knappt centimeterbreda bitar. Blanda rabarber, socker och potatismjöl i en form. Täck med lock eller aluminiumfolie. Koka rabarbern mjuk i ugnen i 25–30 minuter. Ta ut och rör om försiktigt en gång under tiden.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills smeten är fast.
  3. Ta ut formen ur ugnen. Bre marängsmeten lite ojämnt över rabarbern. Grädda i ugnen 5–7 minuter tills marängen fått färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept