Rabarberkräm med gräddmjölk

Rabarberkräm med gräddmjölk
Foto: TV4

En tallrik kräm med mjölk hör sommaren till. Både syrlig och söt, och extra god blir krämen när den som här serveras med gräddmjölk. Mmmm...

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6-7 stjälkar rabarber, ca 700 g
  • 7 dl vatten
  • 1-1,5 dl strösocker
  • 2,5 msk arrowrot eller potatismjöl
  • Gräddmjölk:
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Skölj rabarberstjälkarna och skala dem om de är grova. Skär dem i tvåcentimetersbitar.
  2. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och låt den koka mjuk ca 5 minuter. Rör ut arrowroten i lite kallt vatten. Dra kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
  3. Låt krämen koka upp och ta den genast från värmen, annars blir den seg. Strö lite socker över ytan så att den inte skinnar sig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept