Rabarberkräm med gräddmjölk

Rabarberkräm med gräddmjölk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rabarberkräm med gräddmjölk

6 ingredienser

En tallrik kräm med mjölk hör sommaren till. Både syrlig och söt, och extra god blir krämen när den som här serveras med gräddmjölk. Mmmm...

Ingredienser

portioner
  • 6-7 stjälkar rabarber, ca 700 g
  • 7 dl vatten
  • 1-1,5 dl strösocker
  • 2,5 msk arrowrot (eller potatismjöl)

Gräddmjölk:

  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Skölj rabarberstjälkarna och skala dem om de är grova. Skär dem i tvåcentimetersbitar.
  2. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och låt den koka mjuk ca 5 minuter. Rör ut arrowroten i lite kallt vatten. Dra kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
  3. Låt krämen koka upp och ta den genast från värmen, annars blir den seg. Strö lite socker över ytan så att den inte skinnar sig.