Rabarberkaka med mandel

Rabarberkaka med mandel
Foto: TV4

Mandelsmaken och den syrliga rabarbern matchar verkligen varandra. Lite lättvispad grädde, vaniljsås eller glass hör till.

20 maj 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg rabarber, i små bitar
  • 1 dl strösocker
  • 3 tsk majsenamjöl
  • 4 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g sötmandlar, malda
  • 3 bittermandlar, malda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ta fram en ugnsfast form. Lägg rabarbern i formen och strö över sockret blandat med majsenamjöl.
  2. Låt den smälta i ugnen ungefär en kvart.
  3. Vispa äggulor och socker pösigt och tillsätt de malda mandlarna. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
  4. Ta rabarbern ur ugnen och häll av lite vätska om det blivit för mycket.
  5. Bred ut smeten över formen och grädda kakan i 175 ° ca 30 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept