Rabarberkaka

Rabarberkaka
Foto: TV4

På en fluffig mandel- och äggkaka häller man en nykokt rabarberkompott. Servera direkt.

20 maj 2009
Visa mer

Du behöver

  • 0,75 kg rabarber, i bitar
  • 1 dl strösocker
  • 3 tsk majsenamjöl
  • florsocker

Smet:

  • 4 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g sötmandel
  • 5 bittermandlar, malda
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Lägg rabarbern i en kastrull, blanda socker och majsena och vänd ned. Smält på låg värme ca 10 min.
  2. Vispa ihop äggulor och socker, tillsätt mandeln.
  3. Vispa vitorna hårt och vänd ned. Slå smeten i smord ugnsform och grädda ca 30 min.
  4. Lägg på den avsvalnade rabarbern och sikta florsocker över när den serveras.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept